EA

ארה”ב: שימוש בדמות זהה לשחקן פוטבול במשחק וידיאו מהווה הפרת זכות הפרסום

הזכות לפרסום

בית המשפט לערעורים בארה”ב קבע, כי שימוש בלתי מורשה בדמות של ספורטאי ידוע במסגרת משחק מחשב מהווה הפרת זכויות הפרסום של הספורטאי ואינו מוגן תחת חופש הביטוי.

סמואל קלר, שחקן פוטבול אמריקאי ידוע הגיש תביעה נגד חברת משחקי המחשב אלקטרוניק ארטס (EA) בטענה שאלקטרוניק ארטס הפרה את זכות הפרסום שלו מאחר ועשתה שימוש בדמות הזהה לדמותו במסגרת משחק הווידאו ללא הסכמתו. המשחק כלל דמות אווטאר הזהה לדמותו של קלר מבחינת הגובה, צבע שיער, מספר החולצה, צבע עור, סגנון תספורת, סגנון משחק, שנת סיום הקולג’ ומאפייני פנים.

בית המשפט המחוזי דחה את טענת אלקטרוניק ארטס, כי השימוש בדמות דומה מוגן תחת חופש הביטוי. בערכאת הערעור דן בית המשפט בטענת ההגנה של אלרטוניקס ארטס לפיה השימוש מוגן תחת חופש הביטוי בחוקה האמריקאיתFirst Amendment . בית המשפט יישם את המבחן שנקבע בפסק הדין inComedy III Productions v Saderup, שם נקבע כי במקרה והשימוש בדמות סלבריטי מוסיף אלמנטים יצירתיים מהותיים נוספים מעבר לשימוש סטנדרטי בדמות סלבריטי ניתן יהיה להכיר בכך כשימוש המוגן תחת חופש הביטוי.

בית המשפט מצא כי השימוש שנעשה בדמותו של קלר אינו נושא מאפיינים יצירתיים כלשהם מעבר להעתקת מאפייני דמותו של קלר במשחק פוטבול אמריקאי – סביבה ידועה ומוכרת במסגרתה זכה השחקן לפרסום כספורטאי.

אלקטרוניקס ארטס הוסיפה וטענה כי השימוש בדמותו של קלר מותרת מאחר ומדובר בנתוני ספורט סטטיסטיים הרלוונטים לזכות הציבור לדעת. בית המשפט לערעורים דחה גם את הטענה הזו וקבע כי, אלקטרוניק ארטס אינה חברת מדיה או תקשורת והיא אינה מוכרת או משווקת מידע סטטיסטי לציבור.

יצויין, כי שופט המיעוט סבר כי חופש היצירה של אלקטרוניק ארטס (EA) גובר על זכות הפרסום של קלר ומוגן תחת חופש הביטוי , אולם דעתו כאמור לא התקבלה.

NCAA Student-Athlete Name & Likeness Licensing Litigation

0 תגובות

השאר תגובה

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

כתיבת תגובה