
יזמים רבים בישראל מקימים מידי שנה מאות עסקים בתחום המזון והמסעדנות, כגון בתי קפה, מסעדות, פאבים וכו’. עסק בתחום המסעדנות נחשב לעסק מבוקש מאוד בעידן הקולינרי של ימינו, זאת בשל ההילה והתדמית הנוצצת האופפים ענף זה.
הצלחתה של מסעדה תלויה בראש ובראשונה באיכות המזון המוגש בה ובאופן ניהולה השוטף. יחד עם זאת, שמה של המסעדה הינו אחד הגורמים החשובים ביותר בגיבוש תדמית ייחודית ומקורית של המסעדה ומסייע ביצירת בידול וזהות עצמאית למסעדה והינו חלק בלתי נפרד מהמוניטין שלה. שם המסעדה מהווה נכס קנייני חשוב ביותר המאפשר לבעל המסעדה להניב הן הכנסות ישירות משירותי המסעדה עצמה והן הכנסות עקיפות כדמי זיכיון.
מהו זיכיון ?
זיכיון הוא זכות משפטית שניתנת לאדם אחר לעשות שימוש בשמה של המסעדה, בתפריט ובמאפייניה הייחודיים, תמורת תשלום דמי זיכיון לבעל הזכויות בשם המסעדה. בדרך כלל מדובר בתשלומי זיכיון קבועים חודשיים או רבעוניים המשולמים לבעל הזכויות בשם.
היתרון בכך הוא היכולת להניב הכנסות שוטפות קבועות ללא סיכון ממשית של הוצאות. זהו מצב של win-win situation כלומר, הרווח שלכם מגביית דמי זיכיון הוא למעשה מובטח, כלומר דמי הזיכיון ישולמו לכם גם אם בעל הזיכיון לא הצליח להרוויח מניהול המסעדה.
איך מוצאים את השם הנכון למסעדה שלכם ? צפו בסרטון הבא
תנאי יסודי לפיתוח שוק של זיכיונות בענף המסעדנות הוא בדרך כלל הצלחתה של המסעדה הראשונה, היוצרת למעשה ביקוש של השוק למוצרים הייחודיים של המסעדה גם במקומות אחרים רחוקים מבחינה גאוגרפית מהמסעדה הראשונה.
שמה של המסעדה הוא כאמור מרכיב חשוב ביותר בקיומו של זיכיון ועל כן עליכם לוודא, כי תוכלו לקבל בלעדיות בשם הנבחר על מנת שתוכלו לסחור בזיכיון עבור המסעדה שלכם וליהנות מהרווחים הנאים המתקבלים מדי הזיכיון.
אספנו עבורכם חמישה טיפים חשובים, שיסייעו לכם לבחור בשם המסעדה המתאים, להגן על השם ועל המוניטין של המסעדה וכך להבטיח את היכולת שלכם להניב הכנסות מזיכיונות.
בחרו בשם ייחודי למסעדה הניתן להגנה
בטרם השקת המסעדה עליכם לבחור מהו השם הנכון עבורה. בחירת השם למסעדה הינו הליך מורכב וחשוב ומומלץ להסתייע גם במומחים מעולם השיווק. הטיפ הראשון שלנו הוא לבחור בשם יצירתי וקליט, שניתן לזכות בו בבלעדיות. כך למשל, רצוי להימנע מבחירת שם תיאורי המתאר את המסעדה כגון המבורגריה, שניצליה או ה”קפה”. מדובר בשמות שאינם מקוריים ואינם יוצרים קשר תודעתי כלשהו בין המסעדה לבעליה. בדרך כלל, על שמות כאלו לא ניתן יהיה להגן וגם לא ניתן יהיה לזכות בבלעדיות.
ערכו חיפוש עצמאי
מומלץ לבצע חיפוש ראשוני עצמאי בכדי לוודא שלא בחרתם שם שנמצא כבר בשימוש על ידי מסעדה אחרת, גם אם מדובר במסעדה מחוץ לאזור הגאוגרפי שלכם. כך למשל, מומלץ להתחיל את החיפוש בגוגל בעברית ובאנגלית. חיפוש עצמאי זה יקטין את הסיכונים לחשיפה משפטית בעתיד ויסייע לכם לזכות בבלעדיות בשם.
פנו לעו”ד המתמחה בקניין רוחני לצורך רישום סימן מסחר
על מנת לזכות בבלעדיות בשם מסחרי כלשהו עליכם להגיש בקשה לרישום סימן מסחר לרשם סימני המסחר שבמשרד המשפטים ולאחר שהסימן יירשם תוכלו לקבל זכות בלעדית לעשות שימוש בשם זה וכן למנוע מכל אחד אחד מלעשות שימוש בשם הזה ללא רשותכם. אנו ממליצים לפנות אל עורך דין סימני מסחר וזאת מכמה סיבות: הראשונה, עו”ד יערוך חיפוש מקצועי ויבטיח שהשם שבחרתם אכן ניתן להגנה ולרישום ולא יחשוף אתכם לתביעות משפטיות, השנייה, עוה”ד ינסח את הבקשה באופן מקצועי שיגביר את היקף ההגנה על הסימן השם שבחרתם והשלישית, שימוש בעו”ד מיומן בתחום יגביר את הסיכוי לרישום הסימן, שהוא למעשה הנכס המרכזי בזיכיון שלכם. חשוב לציין, כי ביצוע חיפוש מקצועי מומלץ ביותר לכל יזם המקים מסעדה חדשה. בענף המסעדנות קיימים סימני מסחר עבור שמות רבים אף אלו שטרם החלו לעשות בהם שימוש.
ציינו באופן בולט כי השם שלכם מוגן כסימן מסחר
ציינו באופן בולט כי השם שלכם מוגן כסימן מסחר רשום. לאחר שהגשתם בקשה לרישום סימן מסחר תוכלו לציין לצד שם המותג את האותיות TM המציינות, כי הנכם בתהליך רישום השם. לאחר שהסימן נרשם תוכלו להוסיף את הסימון ® המציינת את העובדה כי, מדובר בשם מסחרי רשום. סימון זה נועד להרתיע מתחרים מלהעתיק את השם שלכם או להפר את זכויותיכם. תוכלו לציין זאת על גבי החשבוניות, על גבי שלטי פרסום וכן על גבי המוצרים עצמם.
רכשו שם דומיין המורכב מהשם המסחרי שלכם
במקביל להגשת הבקשה לרישום סימן מסחר מומלץ לרכוש גם את הדומיין (שם המתחם). מומלץ שהדומיין יהיה מורכב מהשם המסחרי שלכם באופן ברור. השקעה בדומיין מתאים הינה חשובה ביותר לערך השיווקי של המותג.
בצעו השקעה רק לאחר הגשת הבקשה לסימן מסחר
חשוב מאוד – לא לבצע השקה של המסעדה בטרם תגישו בקשה לרישום סימן מסחר. אכן, ניתן להמתין עם הגשת הבקשה גם לשלב מאוחר יותר אולם אז המתחרים שלכם עלולים לרשום את הסימן לפניכם או להקדים אתכם בפעולות השיווק וההשקה.
חשוב לציין את קיומם של מתחרים שונים בענף המסעדנות שיבחינו בהצלחתכם, ינצלו את העובדה שלא הקדמתם ורשמתם סימן מסחרי ויעשו זאת לפניכם או שיפתחו מסעדה עם שם דומה.
הגשת הבקשה לסימן המסחר וקבלת האישור בשלב הראשוני בטרם ההשקה של המסעדה עשויה למנוע סיכונים אלו ותסייע לכם להגן בצורה טובה יותר על זכויותיכם בשם ולאפשר לכם לסחור בזיכיונות עבור המסעדה שלכם.
לאחר שתתחילו לקצור את הצלחה תבינו עד כמה חשוב וחיוני היה כבר בתחילת הדרך לרשום את שם המסעדה כסימן מסחר.
יוסי סיוון הנו עו”ד בעלים של משרד עורכי דין שתחומי ההתמחות שלו הם קניין רוחני וסימני מסחר. המוצג במאמר הנו מידע כללי בלבד, אין להסתמך עליו ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית.
4 טיפים חשובים על איך להגן על ה UX\UI שבאפליקציה שלכם מפני העתקה
/תחת אפליקציות, זכויות יוצרים, סימני מסחר, קניין רוחני /על ידי Yossi Sivan Law Firmפיתחתם אפליקציה מבריקה, והצלחתם ליצור ממשק משתמש ייחודי בעל לחצנים אטרקטיביים, אופן הפעלה קל ומהיר ועיצוב מושך את העין, שילמתם עשרות או מאות אלפי שקלים לחברה לפיתוח אפליקציות ולמעצבים מוכשרים והגעתם לשלב שבו האפליקציה כמעט מוכנה להעלאה לחנות האפליקציות.
אתם בטח שואלים את עצמכם איך תוכלו להגן על חווית המשתמש וממשק המשתמש הייחודיים באפליקציה שלכם מפני העתקה? איך תוכלו למנוע מצב שבו תקופה קצרה לאחר השקת האפליקציה מתחרה שלכם פשוט יעתיק את הממשק וישיק אותו על אפליקציה משלו תחת שם אחר או זהות אחרת? במאמר זה נציג בפניכם אילו כלים משפטיים עומדים לרשותכם כדי לזכות בבלעדיות בממשק המשתמש שלכם.
יש לכם רעיון לאפליקציה ? הגנו על זכויותיכם !
/0 תגובות/תחת אפליקציות, משפט מסחרי /על ידי Yossi Sivan Law Firmכיצד תוודאו, כי לא יגנבו לכם את הרעיון? ובכן, זו שאלה הנשאלת על ידי כל יזם המפתח אפליקציה או מקים מיזם טכנולוגי כלשהו. החשש מחשיפת הרעיון לעיתים רבות גורם ליזמים רבים להימנע מלחשוף את הרעיון שלהם והם נותרים עם רעיון מופשט המעלה אבק במוחם הקודח.
בשלב הראשון אתם תצטרכו לפנות לאנשי מקצוע כדי שיסייעו לכם להוציא לפועל את המיזם החל משלב גיבוש רשימת אפיונים ועד לשלב השקת האפליקציה, גיוס משקיעים והשקעה בשיווק והפצת האפליקציה. במפגשים עם אנשי מקצוע או משקיעים, חשוב מאוד להקפיד על קיומם של המסמכים הבאים:
אפל הגישה התנגדות לסימן BIG APP באנגליה
/תחת אפליקציות, קניין רוחני /על ידי Yossi Sivan Law Firmחברת אפל הגישה לאחרונה לרשם סימני המסחר באנגליה התנגדות לרישום סימן המסחר BIG APP בטענה שהסימן המבוקש הינו סימן הדומה עד כדי הטעייה לסדרת סימני הבית שלה APP STORE. חברת TCM BIG APP STORE חברה המשווקת פתרונות תוכנה לעסקים ולחברות בתחומים שונים http://tcmbigappstore.com/index.ph הגישה בקשה לרישום סימנה המסחרי BIG APP כפי שנראה להלן : הבקשה הוגשה בתחום תוכנות […]
נקודות ודגשים חשובים ליזמים בהסכם לפיתוח אפליקציה, מאת עו”ד יוסי סיוון
/2 תגובות/תחת אפליקציות, זכויות יוצרים, משפט מסחרי, קניין רוחני /על ידי Yossi Sivan Law Firmעל מה חשוב להגן באפליקציה שלכם? מאת עו”ד יוסי סיוון – פורטל היזמות Startisrael
/0 תגובות/תחת אפליקציות, פרסומים /על ידי Yossi Sivan Law Firmקראו את המאמר ” על מה חשוב להגן באפליקציה שלכם? “מאת עו”ד יוסי סיוון – מתוך פורטל היזמות Startisrael